200 дизайнери идват в Пловдив за One Design Week
200 дизайнери идват в Пловдив за One Design Week / netinfo

Над 200 дизайнери от 20 страни участват тази година в международния фестивал за дизайн и визуална култура One Design Week, който се провежда в Пловдив от 19 до 28 юни.  Темата на седмото издание е "Digital One“, а в програмата са включени  24  изложби от   различните области  на съвременния дизайн.

Освен това ще има  професионален форум с лекции на световноизвестни имена в областта на дизайна. Ще се проведе и най-мащабния 3D интерактивен мапинг, правен досега в България. В детската програма са предвидени 11 работилници.

Централната изложба „Being Post-Digital” представя 20 автори от 8 държави и може да се види в Дружество на пловдивските художници  и Градската художествена галерия

Събитията са на различните  локации в града като има презентации, мултидисциплинарни работилници, дизайн обиколки в Капана,  конкурси, филмови прожекции, дизайнерски базар и много други инициативи.

One Design Week се организира от платформата за съвременна култура Едно в партньорство с Община Пловдив и фондация „Америка за България“ в подкрепа на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.