Задържаха млад мъж заради наркотици
Задържаха млад мъж заради наркотици / DarikNews.bg, архив

22-годишен мъж е задържан заради наркотици. Специализираната полицейска операция за противодействие на производството и разпространението на наркотици е проведена от служители на Второ РУ - Стара Загора.

При извършено претърсване и изземване в с. Християново, общ. Стара Загора, в дома на мъжа, в пристройки към къщата са намерени 32 бр. растения в различен етап на развитие, от които 18 бр. засети в земята и 14 бр., засети в саксии. При направения полеви наркотест растенията са реагирали на канабис, с общо тегло 8 кг.

В закрита пристройка на къщата са намерени и иззети 2 бр. полиетиленови чували и 4 бр. пластмасови кутии пълни със суха зеленикаво-кафява тревиста маса, която при направения наркотест реагира на канабис. В една от стаите на къщата, в печка, са намерени 2 бр. топчета от суха тревиста маса, която също реагира на канабис. В багажното отделение на лек автомобил, собственост на Й.Й., са намерени 2 бр. найлонови торби с канабис и електронна везна под формата на лъжица. Общото количество на намерената и иззетата суха тревиста маса е 10 кг.

Мъжът е задържан във Второ РУ - Стара Загора за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство по чл.354а от НК.