МВР проверява няколко сигнала за момчето, свързано с убийството на Георги
МВР проверява няколко сигнала за момчето, свързано с убийството на Георги / снимка: БГНЕС
Бъчварова за протеста на полицаите
80439
Бъчварова за протеста на полицаите
  • Бъчварова за протеста на полицаите

Получени са няколко сигнала, след като МВР в четвъртък разпространи видео на бягащо момче, за което се смята, че е евентуален свидетел на убийството на 16-годишния Георги в Борисовата градина. Това заяви в кулоарите на Народното събрание вицепремиерът Румяна Бъчварова.

Полицията пусна кадри на момче, свързано с убийството на Георги (ВИДЕО)

Вътрешният министър коментира и предстоящия протест на полицаи, надзиратели и пожарникари. Тя намекна, че протестът всъщност е срещу новото ръководство на МВР.

Полицаи, пожарникари и надзиратели излизат на протест

„Опитваме се да намерим диалог с тях. Ние знаем техните изисквания по отношение на пенсионната реформа, но в края на краищата законопроектът трябва да балансира интересите на всички групи. Трябва да се приеме един вариант, който устройва всички", подчета вицепремиерът.

По думите й търсят варианти, които да не засегнат интересите на служителите, „но ние не сме частна структура, която сама да решава какво да прави. Съобразяваме се с изискванията, които имаме - за бюджета, общите финансови норми, които следваме. Търсим най-добрите решения".

Според Румяна Бъчварова основанията за този протест имат по-друг характер - по-скоро да се покаже сила срещу новото ръководство: „Но този, който го организира и застава зад този протест, не знам кой е... Не знам какъв резултат очакват синдикатите от нас при така поставените въпроси, при положение, че те са в течение на всички теми, по които ние търсим решение в МВР".