Линейка остави родилка на пътя
Линейка остави родилка на пътя / снимка: Dariknews.bg, архив
Линейка оставила родилка на пътя
80427
Линейка оставила родилка на пътя
  • Линейка оставила родилка на пътя

Екип на „Спешна помощ" остави родилка на пътя. Скандалната случка се разиграла на 5 километра от Симеоновград в посока Хасково.

Екипът на "Спешна помощ" получил сигнал за тежка катастрофа по същото време.
30-годишната родилка е била с изтекли околоплодни води и 8-сантиметрово разкритие. Бебето е добре, майката също, въпреки преживения ужас.

За скучая призна пред Дарик директорът на Хасковската спешна помощ д-р Петя Радева. Тя все пак оправда колегите си, като уточни, че след като оставили на пътя родилката, медиците обещали по-късно да се върнат и да я вземат.

„Около 7 часа сутринта бременна жена е потърсила помощ в кабинет на филиала ни в Симеоновград, тъй като била с изтекли околоплодни води. Дежурният фелдшер попитал в кое родилно отделение да бъде закарана и тя пожелала да бъде закарана в Хасково.

Качили я в линейката и тръгнали. Но в 7:02 ч. е бил подаден сигнал за тежка катастрофа по пътя за Стара Загора. Дежурният фелдшер наистина оставил жената, като помолил да се върнат, след като вземат пострадалия, който бил с тежка черепно-мозъчна травма. И наистина след това екипът се върнал във филиала в Симеоновград, за да потърси жената, но не я заварил там", обясни Радева.

По думите й трябвало да се вземе обяснение от другите медицински лица от екипа и след това виновните да бъдат наказани, в зависимост от тежестта на нарушението.

„Все пак, когато има един дежурен и двама души в тежко състояние, е възможно да се сгреши. Всички са живи и здрави - майката и бебето, а включително се бори за живота си и раненият мъж в катастрофата", добави Радева.