Удължиха срока на проекта за интегриран транспорт на Варна
Удължиха срока на проекта за интегриран транспорт на Варна / Live.Varna.bg

Срокът на проект "Интегриран градски транспорт" на Община Варна е удължен до края на годината. Анексът е издаден на 1 юни от Управляващия орган на ОП "Регионално развитие", като крайният срок за завършване на разходите, допустими за възстановяване по ОПРР, е 31.12.2015 г.

Причините за промяна в срока е компонент 9 от проекта – ремонт на производствено-техническата база на „Градски транспорт“ ЕАД, партньор на Община Варна по проекта, обясниха за Дарик от пресцентъра на общината.

Обществената поръчка с предмет „Инженеринг-проектиране, строителство, доставка и монтаж на машини и съоръжения и авторски надзор за подобряване на производствено-техническата база на „Градски транспорт“ ЕАД“ бе обявена на 27.02.2014 г. от транспортното дружество, но поради неподадени оферти, бе прекратена. В края на месец юни ще бъде обявена нова обществена поръчка.

"С удължаването на срока ще се даде възможност за изпълнение и коректно отчитане на проекта, за да няма финансови корекции", коментира Биляна Якова, ръководител на проекта.