Осмокласничка наби учителя си заради двойка
Осмокласничка наби учителя си заради двойка / снимка: Dariknews.bg, архив

Осмокласничка преби учителя си след скандал за написана двойка. Инцидентът е станал в гимназията „Г. С. Раковски” във Велико Търново. На следващия ден момичето е вкарало нож в сградата.

За случая са уведомени Детска педагогическа стая и Агенцията за закрила на детето. Регионалният инспекторат по образованието е разпоредил проверка, съобщава ТВ7.

И родителите да уважават учителите, препоръчват законови текстове

„То сега е пред очите ни. Тя го блъсна по стълбите. Ние даже писахме до Детска педагогическа стая”, разказаха момчета от същото училище.

Тя си ровеше в телефона, целеше го с хартийки, човекът стана и каза: „Излез от часа ми и хайде при директора”, добавиха момчетата и уточниха, че след това е започнала агресията на момичето към учителя.

Психолог е започнал работа със 14-годишната Наталия, за да ограничи агресията й. Той ми написа двойка без да ме изпита, разказа побойничката. „Попитах го, не ми отговори, попитах го още няколко пъти… аз започнах да крещя, той започна да крещи, блъсна ме, аз го блъснах…”, коментира още станалото ученичката.

Съучениците на момичето обясниха още, че момичето не посещавало училището редовно, ако когато идвало в клас, много често било напушено.

От управата на училището не желаят да коментират инцидента, директорът е в отпуска, а пострадалият учител вече не преподава, защото е замествал титулярен.