Кирил Добрев прави проверка за изпълнението на пътния ремонт от Севлиево до Крамолин
Кирил Добрев прави проверка за изпълнението на пътния ремонт от Севлиево до Крамолин / DarikNews.bg

Кирил Добрев ще направи днес проверка на място как се изпълняват ремонтните дейности по пътя Севлиево - Крамолин. В отсечката ще бъдат вложени 500 000 лева, а работата е възложена на Обединение “Интегрирани Инфраструктури Габрово” – Пловдив.

"Лично ще проверя как върви ремонтът на пътя. Радвам се, че един от ангажиментите, които поех по време на срещите ми с жителите на севлиевските села, вече е факт", написа депутатът от "БСП лява България" в социалната мрежа.

От отговор на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, изпратен до народния представител става ясно, че ремонтните дейности по обходния път Севлиево – Кормянско – Крамолин са започнати.

Подготовката на частичния ремонт на участъка, с дължина 23,6 км., е стартирала на 18 май, а фактическото изпълнение на строително – монтажните работи е започнало на 25 май. При благоприятни метеорологични условия, срокът за изпълнение на ремонта е 3 месеца.

Преди няколко месеца Кирил Добрев представи в парламента събраната подписка, в която фигурират имената на 1013 души.

Ремонтът на участъка започна след като от министерството на Лиляна Павлова бяха предприети действия, мотивирани чрез внесената от Кирил Добрев в парламента подписка.

Въпросът на Кирил Добрев и отговорът на министър Павлова може да прочетете тук -  http://parliament.bg/bg/topical_nature/23354