Черен понеделник, пет жертви по пътищата на страната
Черен понеделник, пет жертви по пътищата на страната / снимка: БГНЕС, архив

Черен понеделник по пътищата на България. Петима души загинаха при катастрофи в страната.

Мъж почина при тежка катастрофа в Кресненското дефиле

Рано тази сутрин в района на Кресненското дефиле 55-годишен водач е навлязъл в завой с превишена скорост и се ударил в билборд. Той веднага е транспортиран в благоевградската болница с опасна за живота. 57-годишен мъж, който се е возил на предната седалка, издъхнал минути след пътния инцидент, въпреки лекарската намеса, информираха от полицията.

При катастрофа край санданското село Горно Спанчево, станала към 8.00 ч., са пострадали петима души. Един от тях, 28-годишен мъж издъхнал на път за болницата. Мъжете пътували с автомобил "Рено". След загуба на контрол от страна на водача, колата паднала в крайпътно дере.

Моторист загина, а двама са тежко ранени след катастрофа

Тежък пътен инцидент стана и на пътя София - Калотина. Около 8.30 ч. на 4 км след Сливница в посока Драгоман при предприето неправилно изпреварване, група мотористи навлезли в лентата за насрещно движение. Един от тях се е ударил челно в лек автомобил и загинал на място. Други двама са ударили в товарен автомобил. Те са в тежко състояние.

Също около 8.30 ч., но на пътя Разград - Сеново, на около 1.5 км преди гр. Сеново, на завой, се удрят товарен автомобил и бус, при което е загинал водачът на буса.

Тежка катастрофа взе жертва край Джулюница

Един човек загина, а четирима са ранени при катастрофа, станала на пътя В. Търново - Варна, в района на разклона за лясковското село Джулюница. Сигнал за произшествието е получен в полицията малко след 13,00 ч. По първоначална информация са се ударили два леки автомобила - БМВ, движещ се в посока от В. Търново към Варна, и Daihatsu, идващ от жп гарата в с. Джулюница, и двата с великотърновска регистрация.

В резултат на катастрофата е загинал пътник, возещ се в Daihatsu, пострадали са още трима мъже от същия автомобил, както и пътник от БМВ-то, всички са откарани с различни травми във великотърновската болница.