До дни изписват трима от ранените на полигона в Анево
До дни изписват трима от ранените на полигона в Анево / снимка: БГНЕС, архив

Трима от пострадалите при взрива на полигона в Анево се очаква да бъдат изписани до няколко дни, съобщиха за Дарик от Университетската болница „Свети Георги" в Пловдив.

Тежко остава състоянието на 38-годишния американец, пострадал най-сериозно при инцидента. Вече е претърпял три операции, ампутирана е част от дясната му ръка, направен му е скенер. Лечението му продължава в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение. Пациентът вече е съзнание, но не е контактен.

Вторият пострадал при инцидента чужденец - 46-годишен канадец, е с операция на сухожилието на крака и до 3 дни се очаква да бъде изписан от ортопедичното отделение.
Двамата българи, ранени от гръмналата граната в Анево, се очаква да бъдат изписани от болницата след около 5 до 7 дни. Единият е на 29 години - с рани по ръцете и гърдите, и се възстановява във Втора хирургична клиника. 25-годишният преводач има сериозни травми по краката и е опериран заради скъсана артерия.

Американски гражданин загина в събота при експлозия на полигона на ВМЗ в Анево, където са се извършвали планови експериментални стрелби с гранатомет. При инцидента бяха ранени още четирима души. Случаят се разследва от Окръжната прокуратура в Пловдив.