Шварценегер смята, че би бил по-добър президент от Обама
Шварценегер смята, че би бил по-добър президент от Обама / Guliver/Getty Images

Екшън актьорът и бивш губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер смята, че ако имаше правото да се кандидатира за най-високия държавен пост, би могъл да върши по-добра работа като президент на САЩ от Барак Обама, съобщи Контактмюзик. Мнението си 67-годишният Шварценегер е споделил за британския в. "Дейли телеграф" на състоялата се в Операта в Сидни австралийска премиера на петия филм от поредицата "Терминатор", "Терминатор: Генисис".

"Не бих сменил позицията си с всеки. Но всеки знае, че ако бях роден в САЩ, вероятно щях да се кандидатирам за президент. Защо не? Щях да върша по-добра работа от тези момчета, повярвайте ми", споделя Арни.

СНИМКИ: Най-смъртоносните мъже в киното

Като австриец по рождение Арнолд Шварценегер няма право да се кандидатира за най-високия държавен пост, тъй като според клауза в американската конституция президентът и вицепрезидентът трябва да са родени в САЩ. В противен случай той можеше да тръгне по стъпките на Роналд Рейгън, който е бил актьор, преди да стане губернатор на Калифорния и по-късно президент на САЩ.

"Президентският пост е недостъпен за мен и няма да се оплаквам, тъй като всичко, което съм постигнал в живота, е заради Америка", допълва Арнолд Шварценегер.

Актьорът получи американско гражданство през 1983 година, а между 2003 и 2011 г. изкара два мандата като губернатор на Калифорния.

Източник: БТА