Лошото момиче на Холивуд порасна
Лошото момиче на Холивуд порасна / Guliver/Getty Images

Анджелина Джоли - един от сексимволите на Холивуд, навърши 40 години, съобщи в. "Мирър".

Някога кльощавата депресирана наркоманка и сексуална маниачка сега е предана майка и защитничка на хуманитарни каузи. През 2005 г. тя беше прелъстителката, разбила приказния брак на Дженифър Анистън и Брад Пит.

Влюбиха се на снимачната площадка

Едно десетилетие по-късно Джоли напълно се е преобразила - щастливо омъжена, майка на шест деца, актриса и режисьор с награди, неуморен посланик на ООН, жена, ангажирала се да води здравна кампания срещу рака на гърдата и яйчниците.

Анджелина на 40: Лошото момиче на Холивуд е сред най-влиятелните жени в света

Носителката на награда Оскар отказа на всички предложения юбилеят й да бъде отразен от лъскавите списания и предпочете да го отпразнува спокойно у дома. Не я привлече и идеята да спечели по този начин много пари.

Анджелина Джоли и Брад Пит планират да заминат някъде на слънчево крайбрежие, като вероятно тя ще съчетае пътуването с благотворителна работа. Говори се, че Пит за годишнината й е подарил акваплан и курс по пилотиране.

СНИМКИ: Брад и Анджелина през годините

През 1995 година Анджелина Джоли получава първата си голяма роля в "Хакери", в който участва и англичанинът Джони Лий Милър. Двамата се женят след една година, като булката е с черни шорти и бяла тениска, на която с кръв е изписано името на младоженеца. Три години по късно се разделят и тя започва връзка с актрисата Джени Шимицу. На въпроса дали е бисексуална, Анджелина Джоли отговаря: "Разбира се".

СНИМКИ: Холивудската красавица Анджелина Джоли

Вторият й брак е с актьора Били Боб Торнтън, който е с 20 години по-възрастен от нея. Тогава кариерата й вече е във възход. Тя печели печели награда Оскар за "Луди години" през 1999 г., след това участва в много доходния Tomb Raider. С Били Боб Торнтън се разделят след три години през 2003 г.

Хората по света се възхищават най-вече на Анджелина Джоли

Преди две години Анджелина Джоли се подложи на двойна мастектомия, а тази година премахна яйчниците и фалопиевите си тръби, защото е застрашена от рак. Тя даде широка гласност на решението си, за да повиши грамотността по този въпрос. Жени от цял свят й съчувстваха. Това напълно изтри враждебността, която Джоли предизвика, когато започна връзка с Брад Пит на снимачната площадка на "Мистър и мисис Смит", докато той беше женен за всеобщата любимка Дженифър Анистън.

Миналата година Брад Пит и Анджелина Джоли сключиха брак. Обетите им бяха написани от шестте им деца.

Източник: БТА