Десетки „честитки” от КАТ след абитуриентските балове
Десетки „честитки” от КАТ след абитуриентските балове / снимка: БГНЕС, архив

Десетки „честитки" на КАТ тръгват към шофьорите-нарушители след абитуриентските балове. Водачите, позволили на празнуващите младежи да висят от автомобилите им, ще платят глоби, а някои от тях ще останат и без книжки. За щастие обаче баловете приключиха без сериозни инциденти на пътя, посочва Нова телевизия.

Еуфорията на абитуриенти не остана скрита и от камерите на КАТ. Радарите в патрулките стреснаха някои от младежите, но повечето от празнуващите не се смутиха от катаджиите по пътя им към бала.

„Установили сме и случай на водач, който превозва абитуриенти след употреба на алкохол - не е голямо количеството, но го има като факт", каза Николай Крушарски от Пътна полиция в столицата.

Еуфорията на младежите означава санкции за шофьорите им. Някои от тях, като този, който качил празнуващи след някоя чашка, ще останат и без книжка. Глоби ще има и за част от заснетите абитуриенти - за това, че били без колан в колата.

Първите заснети фишове вече са изпратени до нарушителите.

Сега от училищните дворове целият контрол на КАТ се измества към пътищата на страната. Приоритетно ще се следи за бясно шофиране - по най-натоварените и рискови участъци. Според пътни експерти обаче контролът остава занижен, тъй като проверки могат да се правят само пред камери, а все още много малко от патрулките са оборудвани със записваща техника.

Източник: Novanews.bg