Дете е в критично състояние след нанесен побой
Дете е в критично състояние след нанесен побой / DarikNews.bg
Дете е в критично състояние след нанесен побой
80225
Дете е в критично състояние след нанесен побой
  • Дете е в критично състояние след нанесен побой

Дете на година и девет месеца от с. Каменар е прието в тежко състояние, с опасност за живота, във варненската болница "Св. Марина" късно снощи. Това съобщи за Дарик говорителят на ОДМВР-Варна Ивана Милева.

Момиченцето е прието в детското отделение за интензивно лечение на университетската болница, като има видими следи от системно насилие. "Детето е в кома и в момента екип от специалисти се бори за живота му. Раните са по цялото му тяло – по главата, в областта на гърдите, по крайниците, има малки кръвоизливи в мозъка и очните дъна. По тялото има различни по давност наранявания, което говори за системен побой. Със сигурност е било тежко малтретирано", каза ръководителят на Първа детска клиника проф. Виолета Йотова.

Роднини на детето са дошли пред клиниката и са изявили желание да го видят, но не им е било позволено, тъй като от болницата нямат такава практика.

По случая незабавно са започнали процесуално-следствени действия под надзора на Окръжна прокуратура. За срок до 24 часа е задържан и 25-годишен мъж. От прокуратурата съобщиха, че е образувано досъдебно производство и са разпоредени неотложни процесуално следствени действия – разпити пред съдия и експертизи. "Предвид ранния етап на разследването, допълнителна информация ще бъде предоставена на по – късен етап", коментираха от пресцентъра на Варненската окръжна прокуратура.

„Към момента продължава да се работи усилено за изясняване на обстоятелствата около инцидента. Сигнализирани са и социалните служби", допълни говорителят на ОДМВР Варна Ивана Милева.