Прояви за празника на детето
Прояви за празника на детето / dariknews, архив

Общинският детски център ще проведе традиционно в 10:30 часа концерт пред Доходното здание, а в следобедните часове ще има много игри, изненади, песни и танци в кв. „Дружба“.

Празник на детето в Русе ще се проведе и до Вазата в Парка на младежта. Програмата ще започне от 16:30 часа с участието на деца от вокална група „Приста“ и деца от танцови състави. От 17 до 18 часа аниматорна група „Веселяците“ ще направи голямо детско парти с игри, викторини, награди, а от 18 часа, когато е и официалното откриване, малчуганите и техните родители ще имат възможността да се насладят на парад на 50 приказни героя. От 18:30 до 19 часа всички присъстващи деца и родители ще имат възможност да се снимат на обособените места със звезди – „Алеята на приказките и славата“ с най-любимите и обичани от тях герои. За финал на събитието всички деца заедно ще си направят детска приказна дискотека.

На 1 юни шахматен клуб "Дунав 1931" Русе отправя интересно предизвикателство към всички деца. От 13 часа пред Халите всички са добре дошли на открит турнир, в който могат да премерят сили на шахматното поле с деца, възпитаници на клуба. За спечелилите партиите има и награди. Сред съдиите на турнира ще бъде Петко Атанасов - първият треньор на световния шампион Веселин Топалов.