Само предложения на ГЕРБ приемат в Общинския съвет, смятат патриотите
Само предложения на ГЕРБ приемат в Общинския съвет, смятат патриотите / DarikNews.bg

Всеки председател на етажна собственост би могъл да осъди общината заради дискриминативно условие, залегнало в Наредбата за местните такси и цени на услуги, е мнението на съветниците от групата Патриотичен фронт. Документът е приет през 2012 година, „т.е. тази простотия сме я свършили през този мандат и беше логично да изправим нередностите, без да правим политически циркове от това", коментира Николина Горова.

На вчерашната сесия не беше прието предложението на Гергана Микова за изменение на наредбата. До решението се стигнало след множество получени сигнали от граждани. „Съгласно действащият чл. 37 на Наредбата сме регламентирали двоен стандарт при издаване на разрешение за поставяне на РИЕ на общински и на частен имот. Очевидно е привилегированото положение, което сме въвели за ползвателите на общински имот", пише в предложението.

Председателите на етажани собствености се жалвали пред съветниците от Патриотичния фронт, че според действащата Наредба не могат да предложат на фирмите свободни пространства под наем заради по-изгодните условия, които се предлагат при наемане на площ от общински терен-срок от 3 до 5 години, еднократно подаване на документи, еднократна и в пъти по-ниска такса, ако се наеме от частно лице.

„Симтоматично в този Общински съвет минават предложения само ако сред вносителите фигурира името на съветник от ГЕРБ. Решихме, че с това предложение ще изправим една несправедливост, но предложението ни не мина дори на първо четене. Това, което се проведе вчера, беше поредния цирк на мнозинството ", коментира Горова.