Допълнителни пари за баскетболния клуб провокираха дебат за анализ на разходите
Допълнителни пари за баскетболния клуб провокираха дебат за анализ на разходите / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Допълнителна субсидия от 1 500 лв. гласува Общински съвет- Кюстендил за баскетболен клуб "Велбъжд", за участие на отбори на клуба на републиканските финали, след най- добрите в страната. Старши треньорът Владо Велинов бе поискал 5 000 лв.
Част от съветниците и кметът Паунов го критикуваха, че няма подробен анализ за разхода на средствата. Председателят на комисията по спорт Младен Ризов призова съветниците да отпуснат на клуба 3 600 лв., а кмета Паунов да осигури от училищните автобуси за транспорт на баскетболистите до София.
"Нека да се почувстват и тези хора нужни, не само футбола, където даваме пари, а няма резултати", коментира Ризов.
Кметът Петър Паунов коментира: "Няма внимателна обосновка, няма брой пътуващи и километри. Трябва да се търсят и спонсори. Не е редно всички да се отнасят към общината като към чувал, който постоянно може да изтупва. Над 1 млн. лв. сега ще осигурим за стадиона. А, издръжката на базата? Стотици километра пътища трябва да се изкърпват и насипват. Трябва баланс и за всяко нещо анализ, който всеки клуб трябва да прави". Кметът допълни, че Кюстендил е в челото на общините, чийто граждани плащат коректно и навреме местните данъци и такси.