Транспортната система на Габрово ще бъде развивана без тролейбусен транспорт
Транспортната система на Габрово ще бъде развивана без тролейбусен транспорт / DarikNews.bg

Транспортната система на Габрово ще бъде развивана без тролейбусен транспорт, реши на последното си заседание местния парламент. Опозиционните на това решение гласове бяха пет и дойдоха от групата на социалистите. Осемнадесет съветници, от управляващото мнозинство, подкрепиха предложението на администрацията на кмета Таня Христова.

Дебатът продължи няколко часа, по време на които от левицата се опитаха да поискат в рамките на направения анализ за развитие на градския транспорт да се направи ново предложение, което да включва тролейбусите и тролейбусната мрежа.

Важен аргумент, според вносителите на предложението са средствата, които ще бъдат отделени по оперативната програма, чрез която ще се финансират много обекти в Габрово, в това число и транспорта.

През този програмен период по ОП „Региони в растеж“ са разпределени 27 739 640 лв. Само проектът за интегриран градски транспорт ще струва с около 7-8 млн. лв. повече. Затова неговата реализация ще е на етапи, като ще се търсят и други финансови инструменти, извън оперативната програма.