Цветанов: Имаме стабилно правителство
Цветанов: Имаме стабилно правителство / снимка: ГЕРБ, пресцентър

Страната има стабилно правителство, каза пред журналисти във Велико Търново председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.

По думите му, доказателство за това са знаковите посещения на наши държавници в Европа и обратно. "Видима е разликата с изолацията, в която страната беше изпаднала за година и половина при управлението на кабинета "Орешарски", обясни Цветанов.

Премиерът от Димитровград: Няма да правя промени в кабинета

ГЕРБ няма да внася предложения за промени в Изборния кодекс преди предстоящите местни избори, стана ясно още от думите на Цветанов. " Стараем се, като най-голямата парламентарна група да имаме конструктивен диалог с всички парламентарно представени партии. Диалогът е факт по темата със здравеопазването, както и за промените в Конституцията. Това, което сме заявили категорично е, че сме готови да обсъждаме всяка промяна, която получи пълен политически консенсус", подчерта Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ коментира номинациите на кандидати за кметове в Търновския регион. Цветанов бе категоричен, че настоящият градоначалник на Велико Търново Даниел Панов се ползва с доверието на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, както и с това на парламентарната група на партията. "Това, което Панов направи за града, и усилията, които полага за това Велико Търново да стане популярна туристическа дестинация, да има повече работни места и инвестиции, заедно с реализираните инфраструктурни проекти, показва, че той може да управлява по най-добрия начин. Искам да подчертая, че високо оценяваме направеното и от кметовете на Горна Оряховица, Стражица, Елена, Лясковец. Имаме намерение да увеличим присъствието си в местната власт", заяви още той

По-късно, заедно със стотици жители на Горна Оряховица Цветан Цветанов присъства на тържествена заря-проверка, която се проведе на централния площад "Георги Измирлиев". Зарята бе посветена на героите на Горна Оряховица, като 28 май е ден за преклонение и почит пред паметта им.