Издирват журналиста Мартин Кръстев
Издирват журналиста Мартин Кръстев / снимка: МВР

Столичната полиция издирва 53-годишния Мартин Тодоров Кръстев. Той е излязъл от дома си на 27 май т.г. и не се е прибрал вечерта.

След като близките му направили безуспешни опити да се свържат с него и не го открили, обезпокоени потърсили помощ в столичното Първо районно управление. Те обяснили, че Кръстев не е споделял да има неотложни задачи в провинцията, телефонът му също бил изключен.

Мартин Кръстев е среден на ръст, с нормално телосложение, кафяви очи, гъсти вежди. При притеснение леко заеква. Облечен е с черна тениска и сини дънки, обут със сиво-бежови обувки. Носи черно-бежова чанта през рамо.

От МВР призовават гражданите, които разполагат с допълнителни данни за Мартин Кръстев, да сигнализират на тел. 112, 9827121, 02/9827166 или в най-близкото поделение на МВР. Анонимността е гарантирана.

Мартин Кръстев е бивш журналист. Работил е като репортер, редактор и зам.-главен редактор в някои от най-големите издания в България - в. "Стандарт", в. "24 часа", в. "Монитор", в. КЕШ, в. "Класа". До преди няколко месеца той беше и управител на Академичното издателство на БАН.

Журналистът Мартин Кръстев е намерен обесен, съобщи offnews, позовавайки се на свой източник.Все още не е официално потвърдено, но за съжаление съм сигурен, че е вярно, написа във фейсбук профила си издателят на сайта Владо Йончев.

От полицията обаче казаха пред "24 часа", че не разполагат с такава информация.