Депутат от РБ: Министрите ни са атакувани, защото правят нещо
Депутат от РБ: Министрите ни са атакувани, защото правят нещо / снимка: balkanec.bg

Нашите министри се атакуват по традиция, защото правят нещо. Когато човек не прави нищо, не трупа врагове, когато искаш да правиш реформи, тогава атаката е каквато я виждаме и към министъра на здравеопазването, и към останалите министри на Реформаторския блок.

Така депутатът от Блока Димитър Делчев коментира в кулоарите на парламента думи на колегата си от левицата Чавдар Георгиев пред медиите, според когото министърът на правосъдието Христо Иванов трябва да подаде оставка.

Поводът е ратифицираното на закрито заседание тази сутрин на Споразумение между България и Международния наказателен съд за релокация на територията на страната ни на свидетели на Съда. От БСП възразиха именно срещу закритото заседание.

Заседанието никак не беше скандално, всеки, който е искал да се запознае със съдържанието на споразумението, е можел да го  направи, като отиде, подпише се на един лист и декларира, че няма да разгласява съдържанието, обясни пред журналисти процедурата Димитър Делчев.

Той уточни, че Международният наказателен съд засекретява документа с всички държави, с които го подписва, и основанието е защита на свидетелите. Нормално е да не се знае къде са локализирани те, обясни Делчев и посочи, че повече от 10 страни до момента са ратифицирали споразумението.