Валентин Ламбев: Грешно е, че не се отделят достатъчно средства за населените места
Валентин Ламбев: Грешно е, че не се отделят достатъчно средства за населените места / DarikNews.bg, архив

„Ако 2015 г. беше станала наистина „Година на населените места“ по отношение на общинския бюджет, сега нямаше навсякъде да ми се оплакват хората от разбити тротоари, потрошени улици, липсващи детски площадки и т.н. нерешавани с години местни проблеми“. Това каза в с.Капиново общинският председател на БСП Валентин Ламбев. Той посети селото в рамките на цикъла от събрания на основните партийни организации. Те се провеждат през май и юни като част от вътрешния демократичен процес по издигане на кандидатите на партията.

Множество проблеми на своето село споделиха жителите на Капиново. От  проблемите на уличната мрежа, през спешната нужда от ремонт на моста до липсата на автобус до селото вечер се оплакаха присъстващите. „Решаването на тези проблеми можеше да започне още сега, ако Община Велико Търново беше отделила средства и за населените места, а не само за общинския център“, отговори Ламбев и припомни, че при обсъждане на бюджета групата на БСП категорично настояваше за това.

Жителите на с.Капиново искаха да научат и как ще се реши въпросът с новия градски център на Велико Търново и колко ще струва. Членовете на БСП в с.Капиново издигнаха Михайло Иванов за кандидат за кмет на селото. Социалистите подкрепиха номинацията на Валентин Ламбев за кандидат за общински кмет.