Бъдеще за Русе сезира председателя на Европейската комисия заради бул. Тутракан
Бъдеще за Русе сезира председателя на Европейската комисия заради бул. Тутракан / netinfo
"Бъдеще за Русе" сезира председателя на Европейската комисия заради бул. "Тутракан"
80093
"Бъдеще за Русе" сезира председателя на Европейската комисия заради бул. "Тутракан"
  • "Бъдеще за Русе" сезира председателя на Европейската комисия заради бул. "Тутракан"

Неправителствената русенска организация „Бъдеще за Русе“ ще сезира председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заради некачественото строителство на бул. „България“. Тази сутрин председателят на сдружението Бойко Никифоров опакова материал от самия строеж, който ще бъде пратен в Брюксел.

„Бяхме провокирани от това, че бул. „Тутракан“, който се строи по европейска програма „Трансгранично сътрудничество“, се ремонтира вече 5-6 пъти от началото на годината. На трети май взехме материал от самия строеж и го показахме на строителни специалисти. Те ни казаха, че това са отпадъци, които са работели по времето на Тодор Живков“, разказа Никифоров пред журналисти.

"Бъдеще за Русе" сезира председателя на Европейската комисия заради бул. "Тутракан"
netinfo

Той все пак поясни, че няма документ за качеството на материала, защото по думите му в България такива документи не се издават от времето когато е отпаднал държавният стандарт. „Контролни органи има, но те работят само ако някой ги сезира“ оправда действията си Никифоров.  По думите му, макар че до две седмици булеварда трябва да се открие, предстои нов ремонт, защото има отлепени тротоари от страната на река Дунав.  „Ние не саботираме работата на сегашните управляващи. Не обвиняваме и кмета за това. Има си фирма, която работи по проекта, а кметът е само бенефициент, но той трябва да упражнява контрол. Искаме да има ред и тези безобразия да престанат“ заяви Бойко Никифоров.

 

Изпълнител на проекта, който е на стойност 9,3 млн.лв. без ДДС, е консорциум ДЗЗД „Русе инфра“, в който влизат  русенските фирми „Пътинженеринг“  и „Ес джей строй“ АД (правоприемник на заличената от Търговския регистър „Крис груп”), и „Инжстрой проект“ от  Варна.

Чуйте в звуковия файл какво сподели Бойко Никифоров пред медиите: