Севиля влезе в историята, спечели четвъртата си титла в Лига Европа
Севиля влезе в историята, спечели четвъртата си титла в Лига Европа / снимка: БГНЕС

Севиля влезе в историята, след като защити титлата си в Лига Европа след успех над Днепър с 3:2 в драматичен и динамичен финал.

Испанците се превърнаха в първия тим, който има четири титли от турнира, като сега дублираха триумфа си от предния сезон. С успеха си Севиля задмина постиженията на Интер, Ювентус и Ливърпул, с които до този момент имаше по три трофея. Двубоят беше достоен, за да определи победителя на втория по сила турнир в Европа, след като още през първото полувреме паднаха четири гола.

Днепър откриха резултата още в седмата минута, когато Калинич отбеляза за 1:0 в полза на украинците. Гжегож Кричовяк изравни резултата на 1:1 след изпълнение на ъглов удар. Севиля обърнаха резултата само за три минути чрез попадение на Бака. Двубоят вървеше с този резултат, но в края на полувремето Днепър успя да изравни на 2:2 с попадение на Ротан в 44-та минута.

Карлос Бака се разписа за втори път и осигури титлата на тима си с попадение в 74-та минута. Испанците излязоха втори от груповата фаза след холандския Фейенорд, а след това отстраниха Борусия Мьонхенгладбах, Виляреал, Зенит Санкт Петербург и Фиорентина. Пътят до финала за Днепър след груповата фаза пък мина през Олимпиакос, Аякс, Брюж и Наполи.