Пети ден километрични опашки от камиони на Капитан Андреево. Заради тежкия проблем с преминаването на пункта спешно на място пристигна шефът на Агенция „Митници” Ваньо Танов.

Официална причина за петдневните опашки на границата няма, съобщава Нова телевизия. От митниците през цялото време твърдят, че камионите са повече от капацитета на пункта. Признават обаче, че работят едва 9 от 12 кантара.

Премиерът Бойко Борисов допусна, че ситуацията в Свиленград всъщност е саботаж.

Пристигналият тайно на Капитан Андреево митнически шеф не пожела да се срещне с журналистите. Неофициално по-рано обясни, че системите на пункта са перфектни, макар това според митничарите съвсем да не отговаря на истината и нововъведенията за по-строг контрол всъщност да създават проблеми.

В сагата се намеси и общинския съвет в Свиленград заради оплаквания на спедитори.

„Идеята беше кметът на Свиленград, общинските съветници да се срещнем с него, да чуем от първо лице това, което се случва и защо се случва и как биха се решили тези проблеми”, заяви Георги Еленков - председател на Общинския съвет в Свиленград.

Всъщност заради щателния контрол и затягането на правилата на границата, над 150 души от спедиторските фирми ще останат без работа. А докато чакат да минат, шофьорите вече опитват да намалят нервите чрез забавления.

Източник: Novanews.bg