8 шуменски педагози получиха почетно отличие Неофит Рилски
8 шуменски педагози получиха почетно отличие Неофит Рилски / hecsbg.com

Осем учители и директори от Шуменска област бяха удостоени с почетното отличие "Неофит Рилски" тази година. То се присъжда от министъра на образованието и науката за цялостна високо професионална трудова дейност в системата на българското образование.

На церемонията, която се състоя на 25 май в София, приз получиха лично Евгения Цветанова- директор на ЦДГ №25 "Братя Грим" и Дарина Бошнакова - старши учител в СОУ "Сава Доброплодни". Отличени бяха и Аделина Пенева - учител по История и цивилизация от Професионалната гимназия по икономика, преподавателката по счетоводство от същото училище Гинка Петрова, Пенка Бумбарова - главен учител по география и икономика в СОУ "Сава Доброплодни", директорът на ЦДГ № 2 "Слънце" Величка Димитрова, Димитринка Михайлова - начален учител в СОУ "Васил Левски", и Елена Желева - учител по математика в СОУ "Панайот Волов" - Каспичан.

Педагозите бяха поздравени от министъра на образованието проф.дпн Тодор Танев и председателя на СБУ Янка Такева. Наградите връчи зам.-министър Ваня Кастрева. Общо 250 учители и директори са носители на отличието в цялата страна.