Времето на 28 май: Облачно и ветровито
Времето на 28 май: Облачно и ветровито / БГНЕС

Прогноза за 28 май, четвъртък

Ще е предимно облачно. На отделни места ще има слаби превалявания от дъжд, само в Родопската област се очакват по-съществени валежи. Ще духа умерен, временно до силен, вятър от северозапад, по Черноморието - от север-северозапад. Максималните температури ще са между 17 и 22 градуса. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца, през деня ще се повишава, съобщават от НИМХ-БАН.

Над Черноморието ще е предимно облачно. Ще духа умерен, временно до силен, вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са от 18 до 22 градуса. Температура на морската вода е 18-21 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините ще е облачно и главно в Рило-Родопската област ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 11 градуса, на 2000 метра - около 5.

В петък ще продължи да духа слаб северозападен вятър. Облачността ще е променлива, преди обяд по-често значителна, през втората половина от деня постепенно ще намалява и до слънчево. Само на отделни места е възможно да превали слабо. Ще започне повишение на температурите и максималните ще са предимно между 20 и 25 градуса. В събота ще бъде предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността, без валежи.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg