Почина пострадалата при катастрофа в Габрово 71-годишна жена
Почина пострадалата при катастрофа в Габрово 71-годишна жена / DarikNews.bg, архив

Пострадалата при катастрофа на ул. "Василка Бенева" в Габрово жена е починала в болницата , съобщиха днес от полицията. Тя е 71-годишна и е била водач на автомобил, претърпял пътно-транспортно произшествие на 22 май по обед.

По информация от полицията, катастрофата е станала между л.а. БМВ, управляван от 26- годишен габровец и л.а. Форд Фиеста, управляван от 71-годишна жена от Габрово. Полицейският екип установил, че  водачът на л.а. БМВ, движейки се от кв. "Стефановци" към ул. "Търновско шосе", навлиза в лентата за насрещно движение и реализира челен удар с насрещно движещия се автомобил Форд Фиеста.

В резултат от настъпилото ПТП е пострадала 71-годишната жена, която е настанена в реанимацията в МБАЛ "Д-р Тота Венкова" с опасност за живота. Малко по- късно жената е починала. Причините за произшествието са в процес на установяване.

26- годишният мъж е изпробван за употреба на алкохол, като дрегерът е отчел нулев резултат. Извършен е оглед на местопроизшествието. По случая е образувано досъдебно производство.