ВТУ провежда избори за ръководни органи
ВТУ провежда избори за ръководни органи / DarikNews.bg, архив

Избори за ръководни органи ще проведе днес Великотърновският унверситет. Заседанието на Общото събрание, което трябва да определи кой ще бъде новият ректор, е насрочено за 9,30 ч.

В дневния ред са включени избор на комисия за провеждане на изборите, избор на председател и зам.-председател на Общито осъбрание за мандат 2015 -2019 г. Настоящият ректор проф. Пламен Легкоступ ще отчете своя изминал мандат. Отчет пред Общото събрание ще направи и Контролният съвет. След това процедурата предвижда преминаване към избор на нови Контролен съвет, ректор и Академичен съвет.

Четирима са кандидатите за ректор на ВТУ- историкът проф. Милко Палангурски, настоящият зам.-ректор проф. Петко Петков, бившият зам.-ректор проф. Стела Дерменджиева и деканът на Филологическия факултет проф. Христо Бонджолов. Екипните кандидатури за председател и зам.-председател на Общото събрание са две. Едната двойка претенденти е доц. Минко Хаджийски и проф. Румен Янков, а другата – на сегашния председател на Общото събрание проф. Радослав Радев и на неговия заместник проф. Даринка Гълъбова. За членове на Контролния съвет, който се състои от 8 души, са внесени 13 кандидатури.