Дъжд и градушки за 24 май
Дъжд и градушки за 24 май / БГНЕС, архив

Сутринта в неделя ще бъде предимно слънчево с висока облачност. Около и след обяд над западната половина от страната ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Очакват се и градушки, съобщават от НИМХ-БАН.

През нощта срещу понеделник явленията в Западна България ще продължат. В източната част от страната ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще бъдат в широки граници - от 24°-25° в западните райони до 32° в Източна България, по морския бряг 20°-23°, в София около 24°.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца и през деня ще се задържи почти без промяна.

Над планините ще преобладава слънчево време, в следобедните часове на много места с краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб югоизточен вятър, по високите части умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра - около 12°.

Над Черноморието ще бъде слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са между 20° и 23°. Температурата на морската вода е 18-20°. Вълнение на морето ще бъде 1-2 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте наSinoptik.bg