ББЦ са готови да издигнат кандидат-кметове за 50 общини в страната
ББЦ са готови да издигнат кандидат-кметове за 50 общини в страната / снимка: БГНЕС, архив
ББЦ са готови да издигнат кандидат-кметове за 50 общини в страната
79991
ББЦ са готови да издигнат кандидат-кметове за 50 общини в страната
  • ББЦ са готови да издигнат кандидат-кметове за 50 общини в страната

Другата неделя от България без цензура ще са готови с кандидатурата за кмет на София. Това обяви председателят на партията Николай Бареков. Той обясни, че от ББЦ ще имат готовност да издигнат кандидат-кметове за 50 общини в страната.

Бареков коментира още и съдебната, и здравната реформи, като обясни, че не трябва реформираните като пациентите и лекарите да са врагове на промените в здравето. По думите му съдебната реформа пък ще свърши много зле.

На 31 май на общо градско събрание на България без цензура ще бъде номинирана и издигната кандидатурата на партията за кмет на София.

Председателят на ББЦ Николай Бареков обясни още за подготовката на партията за местните избори: „Имаме готовност да издигнем кандидат-кметове през следващите седмици в поне 50 български общини, с което ние ще бъдем първата партия, която на практика заедно с ГЕРБ, тъй като и те са заявили тази готовност и вече номинират кметове, ще бъдем първата партия, която заедно с ГЕРБ ще има готовност за участие в местния вот".

Бареков коментира още съдебната и здравната реформи. По думите му грешката на Радан Кънев от Реформаторския блок и здравния министър Москов е, че гилдиите не са били превърнати в съюзници на реформата: „Гледам ежедневно скандалите между пациентите и лекарите от една страна и Москов от друга. Как ще има реформа, след като основните реформирани - пациенти и лекари, са ти врагове".

Затова и съдебната реформа в момента цикли според Бареков, защото и прокурорите, съдиите и Висшия съдебен съвет не са били съюзници и обясни по темата: „Миналата година Кънев изгони партия „Зелените", рекетирайки ги за пари, от коалиция Реформаторски блок, а вчера се прегърна в парламента с техния душманин Ковачки, за да правят заедно с един бивш подсъдим съдебна реформа. Моят съвет, съвсем приятелски, към ГЕРБ е да не се поддават на тези провокации, тази история ще свърши много зле, с т. нар. съдебна реформа в парламента".

Бареков допълни, че цената за неуспеха на съдебната реформа ще бъде платена от основния управляващ - ГЕРБ.