Цветана Кюмюрджиева: Дълбока почит към труда на колегите, учителството е гръбнак на образованието
Цветана Кюмюрджиева: Дълбока почит към труда на колегите, учителството е гръбнак на образованието / 100 вести

Бих искала като празничен благослов да прозвучи благодарността ми към всички учители от гимназията - първите и настоящи, заради благородството и търпението им. Към учениците, чиито успехи и старание градят престижа на училището и чрез които Природоматематическа гимназия пребъдва с достойнство. Празничен благослов и към абитуриентите от випуск 2015 г.

Думите са на Цветана Кюмюрджиева, директор на Природоматематическа гимназия в Габрово, които вестник "100 вести" цитира във водещата си статия.

Други теми от изданието днес:

Дряновка трябва да внесе около 1000 лева в Националната агенция за приходите заради опита й да прокара в Германия 7160 къса цигари без немски бандерол и без подадена данъчна декларация за тях. Нарушението е извършено на 22 септември 2013 г., но сега получи развръзка и в България. Решението е на габровския Окръжен съд.

Дали ще спечелиш или ще загубиш не е важно, важен е урокът, който получаваш от битката. Трябва да си благодарен на този човек, че е тренирал с теб, научил си нещо от него и си получил неговото уважение, казва семпай Красимир Илиев.

С избора на 12 нови академици приключи поредната конкурсна сесия за членове на БАН. Събранието на академиците избра 4-ма нови действителни членове на Академията в областта на природоматематическите науки. Ангел Попов е във Физика.