37-годишна актриса се оказа стара, за да е любовница на 55-годишен мъж
37-годишна актриса се оказа стара, за да е любовница на 55-годишен мъж / Guliver/Getty Images

37-годишната актриса Маги Джиленхол стана причина за полемика в Холивуд, след като заяви, че й била отказана роля на избраница на сърцето на 55-годишен актьор, защото била прекалено възрастна, съобщи Франс прес.

В интервю пред сайта Wrap синеоката актриса сподели, че се случват някои неща, които наистина са разочароващи и същевременно изненадващи.

"Аз съм на 37 години. Неотдавна ми казаха, че съм прекалено стара, за да се превъплътя в образа на любовница на 55-годишен мъж. Бях смаяна. Почувствах се зле, малко по-късно се ядосах, а след това започнах да се смея", сподели актрисата.

Изявлението й предизвика много коментари в Twitter.

Холивуд често е критикуван за дискриминация спрямо жените.

Сестрата на Джейк Джиленхол, снимала се във филмите "Дони Дарко" и "Черният рицар", обаче е оптимист. "Много жени днес вършат невероятна работа - снимат се в роли на истински жени, превъплъщават се в сложни образи", допълни тя.

Критиките за дискриминация спрямо жените не са свързани единствено с Холивуд. Тази седмица кинофестивалът в Кан също бе критикуван, защото жени, които носят обувки с плоски подметки, не били допуснати до филмови премиери.

Критики към Кан и правилото за високите токчета на червения килим

Източник: БТА