Три нови телефонни измами
Три нови телефонни измами / Sofia Photo Agency, архив

Три телефонни измами са извършени в Старозагорско през изминалото денонощие.

67-годишна старозагорка е получила обаждане от мним полицай, който й съобщил, че синът й е катастрофирал и е поискал сумата от 26 000лв. за спешна операция. Малко по-късно възрастната жена предала сумата от 500 лв. и 55 гр. златни накити на непознат мъж. По случая е образувано досъдебно производство.

61-годишна жена от Стара Загора също е станала жертва на телефонна измама. На домашния й телефон се обадил мъж, представил се за полицай и съобщил, че синът й е претърпял инцидент на работното си място в резултат на възникнал пожар. „Полицаят" посочил телефонен номер 9-150, на който жената може да получи повече информация за здравословното му състояние. След като позвънила на посочения номер, разговаряла с мним доктор, който й поискал сумата от 16 000лв. за спешна операция и поставяне на златни пирони. Малко по-късно, пред дома си, жената предала сумата от 130лв. и 98гр. златни накити на непознат мъж. По случая е образувано досъдебно производство.

В Казанлък също е извършена телефонна измама. 83-годишна жена е предала 30 гр. златни накити на непозната жена за спешна операция на неин близък. И по този случай е образувано досъдебно производство.