Призови класирания за танцови двойки от В. Търново в международния турнир Hebar cup
Призови класирания за танцови двойки от В. Търново в международния турнир Hebar cup / снимка: личен архив

Поредните си успехи записаха през сезона танцови двойки от Велико Търново на проведения в Пазарджик международен турнир  по спортни танци “Hebar cup 2015”. В тридневната надпревара в спортна зала „ Васил Левски” участие взеха над 400 танцови двойки от 19 страни- Румъния, Гърция, Турция, Кипър, Молдова, Украйна, Русия, Италия, Испания, Франция, Германия и др., разпределени по възрасти.

При юноши младша възраст се вслючиха 24 тандема. Представителите на „Фиеста”- Борис Борисов и Преслава Димкова, демонстрираха отново високата си класа и с много технично изпълнение успяха да се преборят за златните медали в латино-американските танци. В надпреварата в стандартните танци представителите на „Фиеста” спечелиха бронзови медали.

В рамките на тридневния танцов маратон се проведе и открит национален турнир. Борис и Преслава без конкуренция спечелиха златните медали в стандартните и латино-американските танци, разказа треньорката им Таня Шуманова.

При юноши старша възраст, Йордан Георгиев и Красимира Георгиева се окичиха със сребърните медали в международната надпревара в латино-американската програма, като отстъпиха само на гостите от Молдова,в стандартните танци завършиха на шесто място.
В открития национален турнир Данчо и Краси с лекота спечелиха златните медали.

В турнира взеха участие Ксандриния Капелова от великотърновския клуб „Ксани денс” и Християн Въгляров от „Киара- Н”. В откритото състезание, организирана от спортен клуб „Импулс”, двойката грабна златните медали и купата в категория 11Д - латиноамерикански и стандартни танци. В международна надпревара “Hebar cup 2015” двамата се класираха на шесто място.