Отлично представяне на студенти от ВТУ на Универсиада в Пловдив
Отлично представяне на студенти от ВТУ на Универсиада в Пловдив / снимка: личен архив

За втора порадна година Григор Караиванов стана студентски шампион в бягането на 3000 метра за мъже. Представителят на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" защити титлата си в дисциплината на Националната Универсиада, която се провежда в Пловдив. Караиванов измина дистанцията за 8:46 мин, като в последните 100 метра изпревари Валентин Паскалев от Икономически университет (Варна). На 800 метра Караиванов завърши четвърти за две минути.

В отборното класиране на средни бягания, Григор Караиванов, Николай Ненов и Генчо Димитров, се наредиха на втората позиция, изпреварени само с 3 точки от Национална спортна академия. В бягането на 800 м Николай Ненов е пети, а Генчо Димитров е дванайсти. Ненов бяга и в спринтовите дистанции, където е осми на 400 метра и 16-ти на 100 м.

В мятането на диск победител стана Владимир Христов от тима на НСА, на три сантиметра пред Димитър Василев от ВТУ. Състезателят на университета от старата столица завърши четвърти в тласкането на гюле.

В комплексното класиране отборът на Великотърновския университет, воден от доц. Йордан Йотов, се нареди на пета позиция при мъжете. На 800 метра при жените горнооряховчанката Мария Калайджиева, която е студентка в Софийски университет взе златния медал.