Дойдоха еко табелите на Арзу
Дойдоха еко табелите на Арзу / netinfo

Четирите еко табели с рисунката на седмокласничката от ОУ“Отец Паисий“ Арзу Емин официално бяха предоставени на община Разград.

Дарението е от кампанията “Зелена Вселена“ на Българо-американската кредитна банка. В конкурс за проекти за еко табели участваха над 1800 деца от цялата страна, жури избра 10 творби, по които да бъдат изработени еко табели. Една от победителките бе Арзу. Ангажиментът на организаторите бе от 10 проекта да изработят табели в реални размери и да ги предоставят на съответните общини.

Кампанията ще продължи и ще се развива – обеща пред децата от ОУ“Отец Паисий“ представителят на „Зелена Вселена“  Люсиен Велчев. Проектът на Арзу показа, че в Разград освен футбол има и таланти – каза още той, преди да връчи грамота на заместник-кмета на Разград Ценка Таракчиева.

Веднага след церемонията табелите бяха поставени от общински служители на предварително определените места – Градския парк, Младежкия парк, местността „Пчелина“ и жк „Орел“.

Възпитаниците на ОУ“Отец Паисий“ представиха пред гостите си музикално-танцова програма. Част от нея бе и спектакълът на група „Слънчеви деца“ - ученици от училището, които се подготвят от учители от Ресурсния център за участие в международен фестивал, организиран от Руската федерация в чест на 70-годишнината от Великата Отечествена война. Спектакълът е наречен „Еволюция на модата“, в него на фона на известни руски песни, децата и техните преподаватели дефилират с актуални за различни епохи дрехи и като истински манекени бързо се преобличат зад пъстри паравани.

Сред гостите на церемонията на двора на ОУ“Отец Паисий“ бяха: началникът на РИО на МОН Атанас Дончев, шефът на отдел „Образование“ в община Разград Бонка Миланова, директорът на Ресурсния център в Разград Милена Стоянова, директорът на дирекция „Програми и околна среда“ в община Разград Недим Тахиров.

Още снимки ето тук.