ДАНС провери университетската болница „Св. Георги” в Пловдив
ДАНС провери университетската болница „Св. Георги” в Пловдив / снимка: sxc.hu
ДАНС провери университетската болница „Св. Георги” в Пловдив
79932
ДАНС провери университетската болница „Св. Георги” в Пловдив
  • ДАНС провери университетската болница „Св. Георги” в Пловдив

Служители на ДАНС са извършили документална проверка в Университетската многопрофилна болница „Св. Георги” в Пловдив, потвърдиха за Дарик от пресцентъра на здравното заведение.

Двама служители на ДАНС дойдоха със заповед за проверка по съвсем нормален начин. Става въпрос за рутинна проверка на търговската дейност на болница за двегодишен период от време за 2013 и 2014 г., коментира пред Дарик изпълнителният директор на здравното заведение проф. д-р Карен Джамбазов.

По думите му е нямало институция, която до този момент да не е проверявала УМБАЛ и няма нищо необичайно в проверката на ДАНС.

Заповедта за извършване на проверката е с дата 13 май 2015 г., като срокът за изпълнение е 18-22 май. От лечебното заведение информират, че са предоставени всички изискани документи и справки и е оказано пълно съдействие на длъжностните лица от ДАНС.

Повече информация за хода и резултатите от проверката могат да дадат само компетентните органи след нейното приключване, заявиха проф. д-р Карен Джамбазов и икономическият директор Момчил Мавров.

Други новини от Пловдив