Двама пешеходци пострадаха при пътни инциденти
Двама пешеходци пострадаха при пътни инциденти / DarikNews.bg, архив

65-годишна добричлийка е била блъсната от товарен автомобил „БМВ” на кръстовището на ул. „Сан Стефано” и ул. „Кирил и Методий” в град Добрич, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал вчера около 15.50 часа.

Полицейските екипи са установили, че при маневра на ляв завой колата не е пропуснала жената, която пресичала пешеходна пътека при зелен светлинен сигнал. Пострадалата е с диагноза фрактура на дясна гривнена става и след обстоен преглед в болницата е освободена за домашно лечение. Шофьорът е изпробван за алкохол и резултатът от теста е отрицателен. По случая е образувано досъдебно производство.

Друг инцидент е станал вчера в 9 часа по ул.”П.Хитов” в Добрич. Товарен автомобил „Шевролет” със софийска регистрация е ударил внезапно пресичащия улицата 20-годишен мъж. Колата се е движела с несъобразена скорост на разбита пътна настилка. Младият мъж е с леки охлузвания по дясна подбедрица. Водачът е изпробван за употреба на алкохол, като цифровата индикация е с отрицателен резултат. На двамата са съставени актове.