Най-култовите женски крака в историята
Най-култовите женски крака в историята / Guliver/Getty Images

Холивудската актриса Мерилин Монро е жената с най-култовите крака в историята, пише в."Метро", като се позовава на проучване на общественото мнение, извършено от Wilkinson Sword. В изследването са участвали повече от 1000 жени на възраст от 16 до 55 години.

Вижте класацията в сниммки

На Монро са й били достатъчни бяла рокля и струя въздух от вентилационната система на метрото, за да създаде един от най-запомнящите се образи в историята на киното. За актрисата са гласували 47% от анкетираните.

На второ място в класацията е поставена певицата Кайли Миноуг в клипа Spinning Around (2000 г.). Тя е събрала 22% от гласовете.

Третото място е отредено на модела от 60-те години на миналия век Туиги, която често позира в мини поли. Манекенката е получила 17%.

На четвърто място с 16% от гласовете анкетираните са поставили певицата Тина Търнър и нейните ярки тоалети от 70-те години на миналия век . Пета е бившата участничка в групата Spice Girls Гери Халиуел и тоалетът й от британското знаме (15%).

В топ 10 са намерили място още американската актриса и певица Бети Грейбъл, херцогинята на Кеймбридж Катрин, актрисата Анджелина Джоли, английската велосипедистка Виктория Пендълтън и актрисата Одри Хепбърн.

СНИМКИ: Одри Хепбърн - жената с неподвластна на времето красота

Следват моделът Наоми Кембъл, певицата Тейлър Суифт, актрисата Камерън Диас, моделите Кейт Мос и Жизел Бюндхен.

Източник: БТА