Шок в Несебър и Слънчев бряг след убийството на Димитър Янков
Шок в Несебър и Слънчев бряг след убийството на Димитър Янков / netinfo

Димитър Янков беше емблема на Слънчев бряг, заяви председателят на Съюза на собствениците в курорта „Елена”.

"Потресени сме от наглото посегателство върху човешкия живот. Това деяние излиза извън всякакви човешки норми. Не може да се пренебрегне фактът, че това грозно престъпление се случва в навечерието на новия летен туристически сезон и че всички ние сме пряко засегнати", се казва в декларация на Съюза на собствениците в Слънчев бряг.

“Изразяването на позиция и отношение чрез лишаване от човешки живот е недопустимо и категорично несъвместимо не само в човешките взаимоотношения, а и в обществено-политическия живот – заявяват в своята декларация колегите на Димитър Янков от Общинския съвет в Несебър.

Убийството на Димитър Янков е не само човешка трагедия, а и акт, насочен срещу устоите на демокрацията, държавното управление и местната власт. То цели и дестабилизиране на местното самоуправление и местната власт в Несебър в навечерието на туристическия сезон – смятат съветниците.

“Потресена съм, нямам обяснение, защо се стига до такива случки, трудно ми е дам мнение”, коментира убийството на Димитър Янков изпълнителният директор на „Слънчев бряг” АД Малина Стратиева.

Според предположенията на шефката на дружеството случилото се не е свързано с туризъм: „За мен това е безумие”, сподели още туристическата шефка.