Премиерът и двама министри откриха нова трибуна на стадиона в Разград
Премиерът и двама министри откриха нова трибуна на стадиона в Разград / снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и министърът на финансите Владислав Горанов откриха тази вечер в Разград най-новата и модерна трибуна на стадион в България, която носи името на румънския футболист в отбора на „Лудогорец” Козмин Моци.

Те прерязаха лентата на спортното съоръжение заедно с президента на БФС Борислав Михайлов и кмета на общината Денчо Бояджиев в присъствието на собствениците на клуба Кирил и Георги Домусчиеви, областния управител Петър Василев, спонсори и партньори на ПФК „Лудогорец”.

Домусчиев: Нов стадион ще ме зарадва повече от друга титла

В началото на церемонията Русенският митрополит Наум отслужи водосвет за здраве. Откриването на трибуната „Моци” бе специалният подарък за привържениците на „Лудогорец” по случай 70-годишнината на клуба.

Съоръжението е изградено за осем месеца, инвестицията е в размер на 5 млн. лева, като средствата са по правителствената програма за „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. Новият сектор разполага с 2308 седящи места, с модерни и просторни съблекални с всякакви удобства.

След церемонията гостите разгледаха новото съоръжение. Пред журналисти Георги Домусчиев коментира, че общината, строителите и те като футболен клуб са се справили перфектно при изграждането на трибуната. Според него средствата, които са похарчени, са доста по-малко от реалната стойност на трибуната.

Той отбеляза, че „Лудогорец” ще инвестира още 20 милиона за довършване на реконструкцията на стадион „Лудогорец Арена”. Георги Домусчиев препоръча на другите футболни клубове да се възползват от възможностите, които предлагат еврофондовете, или да търсят други финансирания, за да си обновят базите.

Той отбеляза още, че всеки може да направи справка колко милиона е платил „Лудогорец” като данъци през последните години и че клубът няма нито лев задължения. За сметка на това други клубове дължат милиони, за това смятам, че е нормално, когато си внесъл много пари в държавата, тя да ги върне по някакъв начин обратно под формата на инвестиции в инфраструктура, коментира Домусчиев. Той допълни, че реконструкцията на стадион „Лудогорец Арена” ще продължи с ремонт на сектор „В”.