Партньорите в тристранката сближават позициите по пенсионната реформа
Партньорите в тристранката сближават позициите по пенсионната реформа / снимка: БГНЕС

Възможностите за преодоляване на различията между държавата, синдикатите и бизнеса по промените в пенсионната система са обсъдени на среща по инициатива на министър-председателя Бойко Борисов, съобщават от правителствената информационна служба.

В разговора са участвали вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, министърът на финансите Владислав Горанов и председателят на парламентарната бюджетна комисия в НС Менда Стоянова.

Бойко Борисов и Мая Манолова си размениха мнения по темата що е реформа

Вицепремиерът Ивайло Калфин е представил варианти, с които да се помогне за решаването на отворените въпроси, като социалните партньори са заявили готовност за оказване на подкрепа по пакета мерки.

Кабинетът няма да отстъпи за пенсионната възраст

До следващото заседание на Министерския съвет ще продължат разговорите и усилията за намиране на широко приемливо решение, което да бъде внесено в Народното събрание.

По-рано пред депутатите в отговор за въпрос за реформите на кабинета, премиерът Бойко Борисов каза, че се надява в сряда синдикатите, бизнесът и правителството да излязат с обща пенсионна реформа, която да бъде внесена в парламента.