СОУ Св. Кл. Охридски изпраща випуск 2015
СОУ Св. Кл. Охридски изпраща випуск 2015 / Дарик Добрич

Последният учебен звънец ще бие днес за 46 зрелостници в СОУ „Св. Кл. Охридски”. Випуск 2015 ще бъде изпратен със специално тържество в двора на училището след последния час на класния ръководител, разказа в ефира на Дарик директорът на школото Юлияна Герасимова.

Абитуриентският бал на училището ще се състои на 23 май. Около 90% от завършващите продължават образованието си във висши учебни заведения. „Този процент обаче е условен, предвид качеството на висшето образование у нас в момента. За мен е важно, че деца, които са завършили с профил изкуства продължават своето образование и в правни, икономически и медицински факултети и се реализират успешно във всички области. Нашите възпитаници завоюват челни места в национални и областни олимпиади по гражданско образование и  за нас подготовката по общообразователни предмети е много важна”, коментира Юлияна Герасимова.

В момента в училището се обучават 880 ученици, а преподавателският състав наброява 92 души. 120 са първокласниците, а гимназиалният етап предлага профилирано обучение по музика, хореография и изобразително изкуство. „Намаленият прираст на деца при нас не се отразява през последните три години. Интересът към училището е голям и това е логичен резултат от усилията на колектива, който работи стабилно и отговорно през изминалите 35 години, така че училището да заема едно от водещите места в образователната система в Добрич”, подчерта директорът.

Кулминацията на тържествата по повод 35-годишният юбилей на СОУ „Св. Кл. Охридски” е предстоящият голям концерт под наслов „35 години Фамилия Охридски”, който ще се състои на 15 май от 18.30 ч. в Летен театър-Добрич. Събраните благотворителни средства на събитието ще се използват за обновяване на концертната зала на училището.