Седмица  с шедьоврите на Пучини
Седмица с шедьоврите на Пучини / netinfo

Шедьоври от Пучини ще звучат през седмицата в Пловдивска опера. Публиката ще има възможност да се наслади на безсмъртната "Тоска" на 13 май и на Гала вечер с най-силните моменти от "Турнадот", "Бохеми", "Мадам Бътерфалай" и "Джани Скики" на 15 май в Дом на културата.

За седмицата на Пучини в родния Пловдив пристига маестро Найден Тодоров. Изявите на талантливия диригент на пловдивска сцена намаляха, откакто той стана директор на операта в Русе. В сряда Найден Тодоров ще дирижира мултимедийната "Тоска" на швейцарския режисьор Рето Никлер. Главните роли са поверени на Мариана Панова, Стоян Даскалов и Михаил Пулиев.

Галата "Бохеми и Пеперуди" ще представи най-силните музикални моменти от други опери на италианския композитор, който е приеман за продължител на делото на Верди. Заглавието на вечерта е заимствана от биографичната книга за Пучини от Янош Бокай.  Диригентът Лучано Ди Мартино е подбрал грандиозни хорови сцени от "Турандот", както и лирични обичани арии от "Мадам Бътерфлай", "Бохеми" и "Джани Скики". Вълшебният свят на Пучини ще претворят солистите Евгения Ралчева, Таня Иванова, Светлана Иванова, Елена Чавдарова, Петър Данаилов, Михаил Пулиева, Стоян Даскалов, Марк Фаулър.

 

Билети за оперите на Пучини се продават на касата на Кoнцертна зала и в билетния център пред Общината.