Кристалина Георгиева оцени работата на правителството: Браво на бате Бойко
Кристалина Георгиева оцени работата на правителството: Браво на бате Бойко / снимки: Dariknews.bg, Перник, Ели Ташева
Кристалина Георгиева оцени работата на правителството: Браво на бате Бойко
79677
Кристалина Георгиева оцени работата на правителството: Браво на бате Бойко
  • Кристалина Георгиева оцени работата на правителството: Браво на бате Бойко

Реставрираният Гигински манастир „Св. св. безсребреници и чудотворци Козма и Дамян Асийски" беше открит днес. За ремонта бяха отпуснати средства в размер на 700 000 лева.

Премиерът Бойко Борисов и еврокомисарят Кристалина Георгиева присъстваха на откриването, което премина с похвали към управляващите.

Пред събралите се хора премиерът Бойко Борисов се върна в спомените си как преди 6-7 години само по праха от колите, които са се качвали нагоре, се е разбирало, че има манастир. А после даде думата и на епископ Григорий: „Много радостен е този ден, който Господ ни сътвори".

Изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие" Румен Порожанов последва примера и също се върна в спомените си: „Първо искам да се върна в лятото на 2011 година, тогава ми се обади премиерът Борисов и каза, че ми изпраща отец Никанор, да се видя с него. Той дойде с представител на Министерския съвет и за първи път обсъдихме възможността църквите, манастирите да могат да участват по програмата за развитие на селски райони за финансиране. Направихме десетки срещи. В момента фонд „Земеделие" има сключени 189 договора за близо 68 милиона лева именно за финансиране на православни църкви, манастири. Имаме и няколко договора за мюсюлмански храмове".

Кристалина Георгиева оцени работата на правителството Браво на бате Бойко
netinfo

На откриването присъства и еврокомисарят Кристалина Георгиева: „Имаме 32 млрд. лева за следващите 7 години. В резултат на вашата отлична работа, на вашите министри, вече 10 млрд. лева по този програми са на разположение на България, да служат на българските граждани. Много ви обичам всички, много ви се радвам".

Накрая похвали правителството, че работи не само по инфраструктурата, но и в подкрепа на духовността с думите: „Браво на бате Бойко".