Разкриха убиеца на детето от куфара
Разкриха убиеца на детето от куфара / снимки: МВР
Повдигнаха обвинение на Герман Костин за убийството на 5-годишния Никита
79661
Повдигнаха обвинение на Герман Костин за убийството на 5-годишния Никита
  • Повдигнаха обвинение на Герман Костин за убийството на 5-годишния Никита

Прокуратурата повдигна обвинение на Герман Костин за убийството на 5-годишния Никита, намерен в куфар край Пасарел. Руснакът, чието име се свързва със случая от самото началото на разследването, е бил в бизнес взаимоотношения с майката на детето Анна Леонтиева.

Негов ДНК материал е намерен върху кърпата, в която е било увито тялото на момчето. Към момента разследващите нямат информация дали Герман Костин е извършил и убийството на майката, чието разчленено тяло бе открито край Приморско.

Тялото на 5-годишния Никита Леонтиев беше намерено на 23 март в куфар в района на Пасарел. Оказва се обаче, че смъртта на детето е настъпила месец по-рано - в периода между 8 и 10 февруари. Малкият Никита е починал от задушаване.

Шокиращото престъпление се разследва и от руските власти, но разплитането на убийството на детето е станало в България, а основното доказателство е ДНК експертизата на кърпата, в която е било увито момченцето.

Заподозрян за убийството на Никита проговори (ВИДЕО)

Говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова: „Този ДНК материал е изследван и имаме заключение на експертиза за това, че е 100-процентово сигурно, че този материал е оставен от Костин. Мъжът е задържан в СДВР за 72 часа. Предстои искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение".

Разследващите разполагат и с доказателства от камерите на Агенция „Пътна инфраструктура", както и анализ на разпечатките от ползваните от Герман Костин мобилни телефони. Чрез тях е проследено неговото движение в периода, когато е убито детето и след това изхвърлено край София.

Руски медии: Дали намереният в куфар Никита не е бил опасен свидетел?

Румяна Арнаудова обясни, че Костин до момента не признава, че е извършил жестокото убийство: „От анализа на резултати от разпечатките на мобилните оператори става ясно, че той се е намирал в района на местопроизшествието по същото време. Разследват се всички възможни версии, включително съучастници, мястото на извършване на убийството, мотиви".

Герман Костин е руски гражданин и името му се свързваше със семейството от самото начало на разследването. До днес обаче той бе единствено свидетел по случая. Връзката му с майката и детето е, че те са живели в негова квартира в България.

Освен това Костин и Анна Леонтиева са били съдружници във фирма за недвижими имоти. Към момента убийството на 35-годишната жена не е разплетено. Разследващите срещат изключителни трудности, тъй като тялото на жената, което беше намерено на 2 март, е било разчленено и изхвърлено на различни места край Приморско.