Младеж предизвика верижна катастрофа с крадена кола
Младеж предизвика верижна катастрофа с крадена кола / netinfo

Арестуваха 18-годишен младеж, предизвикал пътно-транспортно произшествие с краден автомобил в Гоце Делчев. Задържаният, който е управлявал лек автомобил "Мазда" 626 се е блъснал в паркиран "Фолксфаген Голф", вследствие на което последният се е придвижил и е ударил товарен автомобил "Мерцедес". В хода на проверката е установено, че "Мазда"-та е открадната от 18-годишният, с инициали К.М. Тийнейджърът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Още две катастрофи са регистрирани на територията на областта.

При разклона за град Мелник, в района на кръстовище, на наклонен сух асфалтов път, правоспособен водач, управлявайки лек автомобил "Опел Вектра",подминавайки знак „Стоп“, отнема предимството на движещия се лек автомобил "Форд Мондео", с возещо се на задната седалка дете. Пострадало е детето, което е транспортирано до МБАЛ „Свети Врач“. То е с наранявания в областта на лицето, без опасност за живота. Ранена е и жена, возещата се на задната седалка на "Опела", която след медицински преглед е освободена. Образувано е досъдебно производство.

Другата катастрофа е станала вчера следобед, в района на Симитли. При силен дъжд и намалена видимост, правоспособен водач, управлявайки кола с несъобразена скорост, блъска пресичащата пътното платно М.Б. (18 г.) от гр. Симитли. Пострадалата е прегледана в ЦСМП-Благоевград и е освободена с натъртвания по тялото, без опасност за живота.