Пращат убиеца на 4-годишната Ани в изолирана килия на Корфу
Пращат убиеца на 4-годишната Ани в изолирана килия на Корфу / снимка: БТА

27-годишният Станислав Бакърджиев, обвинен в убийството и унищожаването на трупа на 4-годишната си дъщеря Ани Борисова, ще бъде настанен днес в изолирана килия в затвора на остров Корфу. Това реши прокурорът в Атина след консултации с Министерството на правосъдието и със следствените власти, пише GrReporter.

Първоначалното предложение на прокурора бил затворът в Трикала, но от съображения за сигурност в крайна сметка мъжът ще бъде изпратен в Корфу, където няма да има контакти с останалите затворници.

Вчера отговорният министър на вътрешните работи Янис Панусис предрече,че много скоро мъжът ще бъде мъртъв - или ще се самоубие, или ще бъде убит от някой или някои в затвора.

Бащата на 4-годишната Ани разчленил и сварил трупа на детето

„Когато убиеш майка си или детето си по толкова жесток начин, в затвора има нещо като морален кодекс. Със или без кавички, както искате го кажете”, бяха думите на гръцкия министър.

Майката на Ани - 25-годишната Димитрина Борисова, продължава да е в предварителния арест на Генералната дирекция на гръцката полиция. Вчера жената поиска и получи 48-часова отсрочка и ще дава показания пред прокурора утре, 7 май. Срещу нея са повдигнати обвинения в престъпна небрежност, довела до убийството на дъщеря й и за лъжесвидетелстване.

Български гражданин може да е съучастник в убийството на Ани

Психиатърът Мария Калогеропоулу от Организацията за борба с наркотиците съобщи, че четири пъти е сигнализирала властите за проблем с насилието в семейството на Ани, но прокурорът, отговорен за семейното насилие, не се е намесил, съобщава dnes.bg.

Тя потвърди свидетелствата на няколко съседи, че бащата често е малтретирал детето и майката е знаела това. Според психиатъра той е бил абсолютно безразличен към дъщеря си, а жената искала да го гледат бабата и дядото, а тя да го вижда само, когато иска.