Гръцките власти благодариха на българската полиция за помощта по случая с 4-годишната Ани
Гръцките власти благодариха на българската полиция за помощта по случая с 4-годишната Ани / netinfo

Гръцките власти изказват благодарност на българската полиция за оказаното съдействие при разследването на тежко криминално престъпление, съобщи пресцентърът на МВР.

В резултат на действията на служители на ГД „Национална полиция”, в тясно сътрудничество с дирекцията „Международно оперативно сътрудничество”, е осигурен ключов свидетел, подпомогнал разкриването на случая, посочват от МВР.

Полицията в Гърция започнала работа по сигнал за изчезнало 4-годишно българско момиченце в Атина.

След състоялите се разговори и установените факти от страна на Следствения отдел на Градската прокуратура към първоинстанционния съд в Атина е издадена заповед за задържането на заподозрените в рамките на разследването.

4-годишната Ана, която изчезна в Атина, е убита от баща си

На 4 май са арестувани майката и бащата на детето - на 24 и 26 години. На мъжа са предявени обвинения от гръцкия НК, сред които - „за предумишлено убийство”, а на жената - „за лъжесвидетелство” и „излагане на малолетно лице на опасност, довело до неговата смърт”.

Гръцките власти изказват благодарност към българската полиция за оказаното съдействие в рамките на воденото разследване по случая.