Промени в движението заради засиления трафик по Гергьовден
Промени в движението заради засиления трафик по Гергьовден / снимка: БГНЕС, архив
Промени в движението заради засиления трафик по Гергьовден
79605
Промени в движението заради засиления трафик по Гергьовден
  • Промени в движението заради засиления трафик по Гергьовден

На Гергьовден от 14:00 до 20:00 ч. се ограничава движението на тежкотоварни превозни средства над 12 тона по автомагистралите и по определени по-натоварени участъци от републиканската пътна мрежа. Заради увеличения трафик, който се очаква в празничния ден, от Пътната агенция въвеждат временна организация на движението и съветват шофьорите да използват алтернативни маршрути, заради ремонтите на "Хемус" и "Тракия", обясни Денислав Пейчев от Пътната агенция.

На 6 май на път 1-1 Е-79 от 12:00 до 19:00 ч. ще има две ленти за движение в посока Перник-София.

Движението по виадуктите „Елешница" и „Бебреш" на АМ „Хемус" на 6 май ще преминава в две ленти в посока София и една лента в посока Варна.

На АМ „Тракия" е ограничено движението от км 5 + 650 до км 11 + 900. На 6 май в този участък движението ще се осъществява в две ленти в посока София и една лента в посока Бургас. Ограничено е движението в дясното платно на отсечките от км 60 + 600 до км 62 + 900 и от км 80 + 950 до км 89 + 500 на АМ „Тракия" и ще се осъществява двупосочно в лявото платно в посока София.

На Гергьовден се очаква интензивен трафик по АМ „Тракия" и „Хемус" и път 1-1 Е-79 в участъка София-Кулата.

От Пътната агенция препоръчват на шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват въведените организации на движението, пътната сигнализация и указанията на Пътна полиция. Препоръчват още да използват алтернативни маршрути за „Хемус" и „Тракия", а именно да минават през проходите „Петрохан", „Шипка", „Троянски", „Републиката" и подбалканския път.